Kansanedustaja Kemppi: Liikenneministerille kiitos tärkeän valtatie 12 investoinnista

Kansanedustaja Hilkka Kemppi kiittää liikenneministeri Lulu Rannetta panostuksista Valtatie 12 parannuksiin. Hallituksen budjettiriihi tuli päätökseen. Osana kasvutoimia oli eräiden väylien parannuksia. Joukossa on Valtatie 12 investoinnin aloittaminen, joka on ollut jo pitkään yhteinen maakunnan kansanedustajien edunvalvonnan tavoite.  

  • Maakunnalle tärkein investointiuutinen budjettiriihestä oli ehdottomasti Valtatie 12 tien kunnostamisen aloittaminen. Lämmin kiitos liikenneministeri Lulu Ranteelle, joka löysi resursseja yhteysvälin kunnostamiseen. Valtatie 12 kehittäminen on välttämätöntä Suomen huoltovarmuuden, turvallisuuden, yritysten ja työssäkäynnin kannalta. Väylän edunvalvontaa on tehty Hämeen kansanedustajien kanssa yhdessä jo vuosia. On upeaa, että tekemämme työ johtaa vihdoin maaliin.  

Valtatie 12 on keskeinen väylä, joka palvelee sekä teollisuuden kuljetuksia että sotilaallista liikkuvuutta yhdistäen Suomen itä- ja länsiosat. Se kulkee viiden maakunnan läpi, ja sen varrelle sijoittuu yhdeksän kasvavaa kaupunkikeskusta sekä seitsemän puolustusvoimien tukikohtaa. Tien molemmissa päissä sijaitsevat vilkkaat satamat. 

  • Erityisesti turvallisuuspolitiikan kannalta Valtatie 12 kunnostaminen on kriittistä. Minulle oli suuri yllätys, että budjettiriihi ei vielä poistanut Turun tunnin junaa hallituksen investoinneista. Mikäli kannattamaton Turun junahanke jätettäisiin pois niin hallitus pystyisi investoimaan merkittävän summan myös muuhun huonokuntoiseen tieverkkoon. Toivon liikenneministeri Ranteen vielä harkitsevan Turun junainvestoinnin järkevyyttä.